Sicilija

više destinacija, Italija

već od 379€

Opis destinacije

Sicilija je najveće, najživopisnije i najintrigantnije ostrvo Mediterana zbog svoje istorije duge tri milenijuma, očaravajuće prirode, živopisnih sela i bogate kulturne baštine. Oslanja se jednim svojim delom na špic italijanske “čizme”. Ostrvom dominira najveći i jedini živi vulkan u Evropi – Etna (3.340 m), sa oko 400 ugašenih i nekoliko aktivnih kratera. A, za ovo ostrvo su sigurno i glavne asocijacije – italijanska mafija i remek-delo filmske umetnosti – film “Kum”. Đardini Naksos – Jedno od najatraktivnijih letovališta na Siciliji i Jonskom moru. Nalazi se u podnožju najatraktivnijeg grada na Siciliji – Taormine. Udaljeno je od Taormine na oko 5 km sa kojom je povezano redovnom autobuskom linijom. Prepoznatljivo je po izuzetnoj atmosferi i zabavi.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Paket aranžman / autobuski prevoz, smeštaj i obilasci
OpisTermin putovanjaHotelUkupna cena po osobi
Dan rada
27.04 – 05.05.2023.
Hotel 3*
Specijalna ponuda 379 €
399€
Proleće
19.05 – 27.05.2023.
Hotel 3*
Specijalna ponuda 379 €
399€
Jesen
06.10 – 14.10.2023.
Hotel 3*
Specijalna ponuda 379 €
399€

CENA ARANŽMANA OBUHVATA: 
- prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu(visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom) ∙ smeštaj u Rimu (1 noćenje sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama ∙ smeštaj na Siciliji (3 noćenja sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama ∙ smeštaj u okolini Napulja (1 noćenje sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama ∙ obilaske prema programu (Napulj – panorama grada)  
- troškove organizacije i vođenja aranžmana 
- usluge licenciranog pratioca grupe 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA: 
- međunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 30.000 €) – 14 € (osobe od  18 – 69,99 god.), 7 € (deca od 0 meseci – 17,99 god.), 28 € (osobe od 70 – 83,99 god.) 
- fakultativne izlete i ulaznice  
- obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i okolinu (uvedena 01.09.2014, plaća se na recepciji hotela) – za boravak u  hotelima sa 3* – 4 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4* – 6 € po noćenju / po osobi ∙ obaveznu gradsku komunalnu taksu u Đardini Naksosu (uvedena 29.07.2011, plaća se na recepciji hotela) – za boravak u  hotelima sa 2 i 3* – 1,5 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4* – 3 € po noćenju / po osobi. Deca do 10  godine ne plaćaju taksu. 
- obaveznu gradsku komunalnu taksu za Napulj i okolinu (uvedena 31.10.2012. plaća se na recepciji hotela) – za boravak u  hotelima sa 3* – 2,50 € po noćenju / po osobi 
- peronsku kartu (stanični vaučer) za ulazak na perone Beogradske autobuske stanice (BAS ) 
NAPOMENA: Svi autobuski polasci u organizaciji Turističke agencije VIVA TRAVEL odvijaju se sa glavne autobuske stanice u  Beogradu ( BAS-a). Za ulazak na perone odakle polaze autobusi neophodno je imati peronsku kartu ( stanični vaučer). Peronsku kartu  (stanični vaučer) moguće je kupiti u turističkoj agenciji po ceni od 50,00 dinara po osobi (deca od 0-2 godine ne plaćaju stanični  vaučer) ili direktno na šalterima BAS-a po ceni od 180,00 dinara po osobi . 

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika, deca  od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno): 
- Vatikan (sa ulaznicom) – 55 € odrasli / 40 € deca 
- Pešačko razgledanje grada – 25 € odrasli / 10 € deca  
- Sicilijanska sela – 40 € odrasli /20 € deca 
- Vulkan Etna i Katanija – 35 € odrasli / 20 € deca 
- Palermo i Monreale – 65 € odrasli /40 € deca 
- Pompeja (sa ulaznicom) – 45 € odrasli / 35 € deca (u cenu je uključena ulaznica, karta za voz, asistencija lokalnog vodiča i vodiča  na srpskom jeziku) 

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA: 
- Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova   rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po   lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-  partnera organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner. 

DOPLATA ZA 1/1 SOBU: 40% od cene aranžmana 

POPUSTI:  
- deca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu) ∙ deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)  ∙ treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi popust 5%  

HOTEL SOTEL NOMENTANA 3* https://www.sotelnomentana.com/ 
Hotel se nalazi na oko 11 km do centra grada, na liniji gradskog prevoza, koji povezuje ovaj deo grada sa svim većim  znamenitostima Rima. Hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC, TV, klimu, telefon, fen i sef. Doručak – kontinentalni švedski  sto. 

IBIS STYLES ROMA VINTAGE 3* https://all.accor.com/hotel/ 
Hotel se nalazi na oko 12 km do centra grada, na liniji gradskog prevoza, koji povezuje ovaj deo grada sa svim većim  znamenitostima Rima. Hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC, TV, klimu i telefon. Doručak – kontinentalni švedski sto.  

HOTEL VILLA ATHENA 3* / Đardini Naksos / www.hotelsportingbaia.com 
Villa Athena nalazi se u Đardini Naksosu, u drugoj liniji od mora i na 30 m od gradske plaže na kojoj se suncobrani i ležaljke  naplaćuju i čini celinu sa hotelom Sporting Baia 4*. Svi obroci se služe u restoranu hotela Sporting Baia 4* koji se nalazi odmah  pored hotela Vila Athena, a gosti mogu da koriste i sadržaje hotela uz doplatu usluge centra za lepotu i relaksaciju kao i zatvoren  bazen. Korišćenje Wi-Fi se dodatno naplaćuje. Sve sobe imaju kupatilo, balkon, TV, klimu, fen i sef. Doručak – kontinentalni švedski  sto. 
∙ U okolini Napulja (Italija) sa 3* 

HOTEL MAX 3* www.hotelmax.it  
Hotel se nalazi se u mestu Aversa, na oko 15km od Napulja sa kojim je dobro povezan. Hotel poseduje restoran, bar, WiFi. Svaka  soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV, klimu, fen. Doručak – kontinentalni švedski sto,  

1. dan BEOGRAD 
Polazak oko 17:00 časova sa perona glavne autobuske stanice ( BAS –a ), ulaz iz Karađorđeve ulice, (proveriti 3 dana  pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa). Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Rimu. 

2. dan RIM 
Dolazak u Rim u podnevnim časovima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost  organizovanja fakultativne pešačke ture: Termini, crkva Sv. Petra u lancima (statua Mikelanđelovog Mojsija), Trg  Venecija sa Trajanovim forumom, Palata Venecija, Fontana Di Trevi, Španski trg... Po završetku pešačkog razgledanja  slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.  

3. dan RIM – VATIKAN 
Doručak. Nakon doručka, napuštanje hotela, slobodno vreme ili mogućnost organzovanja fakultativne posete  Vatikanskim muzejima i Sikstinskoj kapeli. Prilikom posete muzejima, obilazi se najznačajniji deo zbirki: zbirka  antičkih statua, sala sa tapiserijama, sala geografskih mapa iz 16. veka, sala kandelabra, sobe koje je oslikao Rafaelo...  Posebno se ističe Sikstinska kapela, čiju tavanicu je oslikao čuveni Mikelanđelo. Obilazak se završava na velelepnom  trgu ispred crkve Svetog Petra, u kojoj se nalazi čuvena „Pieta“, jedino potpisano delo svestranog renesansnog umetnika  Mikelanđela. Crkvu je uredio Bernini, najznačajniji umetnik italijanskog baroka. U večernjim časovima polazak za  Siciliju. Noćna vožnja kroz Italiju.  

4. dan SICILIJA – SICILIJANSKA SELA – TAORMINA – ĐARDINI NAKSOS 
Prelazak trajektom na Siciliju. Dolazak na Siciliju u jutarnjim časovima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor i  individualne aktivnosti. U ranim poslepodnevnim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do tipičnih  sicilijanskih sela Forza d’Agro i Savoka u kojima je sniman legendarni film “Kum”. Obilazak katedrale Sv. Lucije na 
Sicilija autobus 9 dana I 1 / 5 I 
čijem ulazu je snimana poznata scena venčanja, a nakon obilaska kratak odmor uz espreso ili granitu u baru “Viteli” u  kojem je Al Paćino snimio legendarnu scenu prosidbe. Nakon obilaska povratak u hotel. U večernjim časovima slobodno  vreme ili mogućnost inividualnog odlaska do mondenskog i najlepšeg letovališta na Siciliji – Taormine (sve  napomenuto se nalazi u glavnoj ulici): šetnja glavnom ulicom, palata Di Stefano, crkva Sv. Katarine, crkva Sv. Nikole,  Gradska opština, vidikovac…). Noćenje. 

5. dan SICILIJA – VULKAN ETNA – KATANIJA – ĐARDINI NAKSOS 
Doručak. Nakon doručka mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Etne (3.340 m) – najvećeg i jedinog živog  vulkana u Evropi, sa oko 400 ugašenih i nekoliko aktivnih kratera. Odlazak na visinu od 1.900 m, slobodno vreme za  individualnu šetnju oko starijih ugašenih kratera ili mogućnost individualnog odlaska na visinu od 2.900 m, do kratera  koji je bio aktivan 2001. godine (doplata za žičaru je na licu mesta / napomena: odlazak na vulkan Etnu zavisi od  vremenskih uslova). Nakon obilaska nastavak puta prema Kataniji – prelepog grada na obali Jonskog mora. Po dolasku  slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. U večernjim časovima povratak u hotel. Noćenje. 

6. dan SICILIJA – PALERMO – MONREALE – ĐARDINI NAKSOS 
Doručak. Nakon doručka mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Palerma i Monrealea. Vožnja kroz srce  Sicilije pored fantastičnih maslinjaka i vinograda. Po dolasku u Monreale poseta velelepnoj katedrali čuvenoj po  živopisnim vizantijskim mozaicima u kojoj su se krstili, venčavali i sahranjivali članovi normanskih kraljevskih porodica.  Nakon obilaska polazak ka Palermu. Panormaski obilazak glavnog grada Sicilije: Korso Umberto, Trgovi Kvatro kanti i  Pretoria, pozorišta Garibaldi i Masimo, Katedrala, Normanska palata iz XII veka koju su gradili prvi sicilijanski  kraljevi… Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. U poslepodnevnim časovima povratak u  hotel. Noćenje. 

7. dan SICILIJA – NAPULJ 
Doručak. Napuštanje hotela. U prepodnevnim časovima polazak prema Napulju, najvećeg grada južne Italije i sedišta  regije Kampanije. Po dolasku panoramski obilazak Napulja: srednjevekovni zamak Nuovo, Kraljevska palata, Pasaž  Umberta I, trgovačka ulica Toledo, turistička luka... Smeštaj u hotel. Noćenje. 

8. dan NAPULJ – POMPEJA 
Doručak. Napuštanje hotela. Mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Pompeje. Odlazak se organizuje vozom.  Grad Pompeja je bio potpuno uništen u erupciji vulkana Vezuv 79. g.n.e. Građevine su ostale skoro savršeno sačuvane,  jer je grad bio zatrpan slojem pepela i vulkanske lave oko 1600 godina pre nego što je slučajno otkriven. Budući da je  erupcija zatekla sve građane Pompeje (oko 20.000 stanovnika), do danas su nam ostale vidljive naznake kako se živelo  pre skoro 2000 godina. Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. U poslepodnevnim časovima polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku prema Beogradu. 

9. dan BEOGRAD 
Dolazak u Beograd u poslepodnevnim časovima. ( Kraj usluga ) 
- 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja
- 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana BEZ KAMATE najkasnije do:
Za polaske od 01.02. do 01.04.2023……….…………....…….15.06.2023.
Za polaske od 01.04. do 01.06.2023……….…………....…….15.08.2023.
Za polaske od 01.06. do 01.10.2023……….…………....…….15.12.2023.
Za polaske od 01.10. do 31.12.2023……………........………..15.04.2024.
- platne kartice (Visa, Dina, Master, Maestro)

VT

Organizator putovanja: Turistička agencija sa Licencom OTP 474/2020 kategorija licence A25. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.

Izdvajamo

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas